Avoin musiikkiopisto

Avoin musiikkiopisto on nimensä mukaisesti kaikille avoin. Ikä ei ole este opinnoille eikä aiempaa musiikkitaustaa vaadita. Avoimelle ei ole sisäänpääsytestiä. Opintojen aloittamiseksi riittää pelkkä ilmoittautuminen Eepos-järjestelmään, joka löytyy osoitteesta lounais-hame.eepos.fi. Haku on auki ympäri vuoden. Paikan saaminen riippuu opettajien tuntitilanteesta. Tähän mennessä olemme pystyneet sijoittamaan jokaisen hakijan haluamaansa soittimeen tai lauluun.

Opiskelu avoimella on joustavaa. Opiskelija saa edetä vapaasti omien resurssiensa ja toiveidensa mukaisesti.  Ammattitaitoiset opettajat ohjaavat opiskelijoita monen eri musiikkityylin parissa.

Soitinvalikoimamme on laaja. Opiskelija valitsee pääinstrumentin, jonka lisäksi hän on tervetullut opiskelemaan musiikin hahmotusaineita (musiikin teoria) ja osallistumaan erilaisiin kokoonpanoihin.

Opiskelija voi valita itselleen sopivan mittaisen opiskelujakson ja tuntimäärän. Yleisimmin valitaan viisitoista 30 minuutin oppituntia lukukaudessa. Jotkut valitsevat kymmenen oppituntia, toiset haluavat pidemmänkin (45 min) oppitunnin. Jotkut haluavat käydä oppitunneilla harvakseltaan, esimerkiksi joka toinen viikko, ja ostavat tällöin 15 minuuttia opetusta viikossa.

Avoin musiikkiopisto ”kustantaa itse itsensä”. Sen toimintaan ei saada valtion tai kunnan taloudellista tukea.  

tk 6.4.2022

Avoin musiikkiopisto 15 oppitunnin mukaan:

  • 15 min henkilökohtaista opetusta         232 e
  • 30 min henkilökohtaista opetusta         440 e
  • 45 min henkilökohtaista opetusta         672 e
  • viisikielinen kantele, ryhmäopetus,      120 e

Esimerkki 10 oppitunnin jaksosta:

30 min henkilökohtaista opetusta                 293 e

Huomaa, että hinnat ovat LUKUKAUSIMAKSUJA - kertamaksua ei ole. Maksun maksaminen pienemmissä osissa (esim. 3 x 5 oppituntia lukukaudessa) on mahdollista. Ota tarvittaessa yhteys toimistoon jo lukukauden alussa!