Pop-jazz

Lounais-Hämeen musiikkiopistossa on tarjottu pop-jazz -opetusta jo kolmen vuosikymmenen ajan. Voimme tyytyväisinä todeta, että opistomme on ollut asiassa suorastaan edelläkävijä, sillä monessa muussa opistossa pop-jazz -opetus on vasta alkuvaiheessaan tai sitä ei ole järjestetty vielä ollenkaan. 

Pop-jazzin pariin päästään opiskelemalla sähkökitaran, sähköbasson tai rumpusetin soittoa. Myös laulajat ja kosketinsoittajat ovat kokoonpanoissa tärkeitä. Opinnoissa tutustutaan moniin eri genreihin – niin kotimaiseen poppiin ja ulkomaiseen rokkiin kuin jazziin ja lattarimusiikkiinkiin.

Pop-jazzin opiskeluun sisältyy opintojaksoja afro-amerikkalaisen musiikin perusteissa, jossa oppilaat perehtyvät soittamansa musiikin hahmottamiseen kynän, paperin ja padeista löytyvien musiikkisovellusten avulla. Ideana ampissa on, että mitä teoriassa opiskellaan, se myös soitetaan.

Amp-opiskeluakin tärkeämpää lienee kuitenkin bändiin osallistuminen. Opistossamme toimii tällä hetkellä useita bändejä, joihin kaikki halukkaat varmasti pääsevät mukaan!